Humo's vijftal van maart

, door (bv)

Deel
boeken

1. Ilja Leonard Pfeijffer, ‘Idyllen’

In vijftig apocalyptische idyllen in rijmende alexandrijnen vervelt Ilja Leonard Pfeijffer tot een nieuwe dichter, meer van de noodklok dan van de toeters en bellen.

 

 

 

 

2. Ali Smith, ‘Het een als het ander’

Twee verhalen, dat van een renaissanceschilder en dat van een rouwende tiener van vandaag. Ali Smith verknoopt ze tot een wonderlijk boek over kijken, voelen en vertellen.

 

 

 

 

3. Jet & Pieter Steinz, ‘Steinz. Gids voor de wereldliteratuur’

Het testament van de door ALS getroffen Pieter Steinz. De neerslag van een leven vol leesplezier, dat tegelijk aanstekelijk en erudiet tot binge-lezen aanzet.

 

 

 

4. Han Kang, ‘De vegetariër’

De lijdensweg van de gestoorde Yeong-hye in drie staties, door de ogen van haar man, zwager en zusje. De Zuid-Koreaanse Han Kang schreef een parabel over vrijheid.

 

 

 

 

 

5. Annelies Verbeke, ‘Dertig dagen’

Annelies Verbeke gaat breder dan ooit tevoren, in een roman over een zwarte klusjesman die de lezer een lesje leert over goedheid en geluk, levenslust en zingeving.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan