Bart Moeyaert - Iemands lief

, door ()

bart moeyaert

In 2010 deden Bart Moeyaert en violiste Janine Jansen die hybride tussen muziek en tekst eenmalig herrijzen in de voorstelling 'Iemands lief'. De tekst bleef echter zodanig aan Moeyaerts ribben plakken, dat hij nu ook in boekvorm mocht verschijnen.

Of beter gezegd, boekjesvorm. Moeyaerts recentste is niet dikker dan een novelle, maar laat u vooral niet misleiden door die afmetingen: 'Iemands lief' (Querido) is geschreven met een dwingende noodzakelijkheid die we al lang niet meer van de Antwerpse schrijver hadden gezien. Nog steeds niet helemaal bekomen van zijn rol als stadsdichter en met een knoert van een persoonlijke crisis achter de kiezen, lijkt Moeyaert meer dan ooit doordrongen van de zin van zijn métier.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan