Christiaan Weijts - De linkshandigen

, door ()

De linkshandigen

Maar dat is dus niet belangrijk, want veel meer dan een aardige genre-oefening is dit een bekoorlijke Weijts-roman. Dat wil zeggen dat de schrijver de tijd waarin hij leeft aan een kijkoperatie onderwerpt – hij causeert onder meer over journalistiek, kunst en privacy. Dat wil zeggen dat het gaat over Michelangelo én over Jamie Oliver, over een Guarneri-cello én over meisjes die aan bingepijpen doen. En dat wil zeggen dat de schrijver zijn fascinatie du jour vanuit alle mogelijke richtingen besluipt.

Deze keer is dat linkshandigheid: ‘In het verborgene van elke linkshandige groeit een eigenwijs wezen wiens wereld zich gedraagt naar zelfgemaakte wetten.’ In de finale schiet Plato ter hulp: net als het hoofdpersonage van Weijts concludeerde die goeie Griekse gabber dat ‘de oorspronkelijke mens’ twééhandig is.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan