Michel Faber - Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

, door ()

Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

Dat lukte Faber het meest beklijvend in zijn bestseller ‘Lelieblank, scharlakenrood’, al is hij wellicht het bekendst om zijn debuutroman ‘Under the Skin’ – dankzij de verfilming met een heerlijk spookachtige Scarlett Johansson.

‘Het boek van wonderlijke nieuwe dingen’ (Podium), Fabers eerste turf sinds ‘Lelieblank, scharlakenrood’, speelt in de nabije toekomst: dominee Peter Leigh, voormalige junkie en kruimeldief, reist naar de planeet Oasis om er de lokale bevolking te laten kennismaken met de geneugten van het christendom. Tot zijn vreugde en verbazing zitten de opvallend goedaardige aliens te wachten op het woord van God; ‘Het boek van wonderlijke nieuwe dingen’ ontleent zijn titel trouwens aan hun omschrijving van de Bijbel. Men hoeft geen liefhebber van sciencefiction te zijn om te genieten van Fabers portret van de Oasiërs, hun uiterlijk en gewoontes, en van hun planeet, haar klimaat en flora.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan