P.F. Thomése - Ik, J. Kessels

, door ()

1200

J. Kessels-film kwamen. Nu is het mogelijk niet zo prettig om getypeerd te worden als ‘een echte holenmens die het liefst lag te ruften in zijn eigen stank, dromend van een betere wereld’, maar het gaat Thomése duidelijk naar het hart dat zijn literatuur de vriendschap eerst deed verpieteren en vervolgens zelfs bruutweg doodklopte. Want samen waren ze zo mooi. ‘Met z’n tweeën de desolaatste muziek adoreren en hetonbereikbaarste verleden celebreren’: ware vriendschap, quoi.

Thomése heeft zich laten ringeloren door Peerke, het personage dat de schrijver al in ‘Het bamischandaal’ voor de voeten liep, en plomp koketteert met zijn status als nieuwe beste vriend van Kessels. Hij heeft ‘Ik, J. Kessels’ geschreven, een boek waarin Thomése op zijn plaats (namelijk: nergens te bekennen) gezet en Kessels gerehabiliteerd wordt. Het manuscript belandt bij Thomése, en toornig trekt die vervolgens naar Tilburg, op zoek naar zijn gestolen personage – en naar alles wat verloren is.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan