Iceage - You're Nothing

cd-reviews Donderdag 7 maart 2013 - 07u21, door (nq)

En de punk, hij raasde voort: Iceage is terug, en wij zijn nog altijd stront in hun ogen. Daar kan alle lof in de wereld en een deal bij Matador niks aan veranderen.

iceage

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Ze komen uit Kopenhagen, en hebben voor die meermin in de haven een bijnaam die wij hier niet kunnen publiceren. Hun debuut 'New Brigade' was een uit de hand gelopen vandalenstreek: promotoren wereldwijd boden hun concertzalen aan ter vernieling, terwijl de helft van de groep nog leerplichtig was.

Gelukkig is Tipp-Ex nergens illegaal, en bleek het tourleven een uiterst geschikte leerschool: 'You're Nothing' is een opvolger die wij nooit van hen hadden verwacht. Even hard, ruw en snel, maar met de vier neuzen in één richting - alsof ze dit keer wél allemaal hetzelfde geslikt hebben.

Oordeel vooral zelf, maar volgens ons benutten ze op 'In Haze' en 'Morals' pas ten volle hun kracht - zie de trage intro en de piano van die laatste, en de hondsdolle maar melodieuze gitaren van de eerste. 'Ecstasy' snelt voor de Apocalyps uit. En als het jonge, onbezonnen Iceage nog eens de kop opsteekt - zie 'Coalition' en de titeltrack - blijkt dat ook vindingrijker geworden te zijn. Alsof iemand een deur heeft opengezet in hun brein.

Met 'You're Nothing' maakt Iceage een oude belofte waar: ze zijn nu écht een nieuwe brigade, rotgetalenteerd, onbuigzaam en ongrijpbaar. De voorhoede van het Nieuwe Niets. U kunt zich níét inschrijven.

Voorbeluisteren

Links

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

Zin in Zen (1): Véronique Leysen

Zin in Zen (1): Véronique Leysen

  Dinsdag 22 juli 2014 - 05u57

Een pastelgroen caravannetje, aan de oever van de Dijle in Mechelen. Achter het vintage venster een net zo retro tafereel: Véronique Leysen, een oase van rust en een knooppunt van concentratie, zit een okerkleurige haarband te breien, een vers geperst sapje binnen handbereik. Humo’s zomerse zoektocht naar zen doet zijn voordeel bij de mantra van tikkende breipennen. Lees een fragment (3 reacties)

Studente in de week, junk in 't weekend

Studente in de week, junk in 't weekend: 'Onze ingrediënten om zelf GHB te maken haalden we in de Gamma'

  Dinsdag 22 juli 2014 - 05u51

Renee Kelder haalde tijdens de week goede cijfers als studente, in het weekend raakte ze meermaals bewusteloos door wat ook bekendstaat als vloeibare xtc. In haar boek ‘De parttime-junkie’ beschrijft ze genadeloos haar dubbelleven. ‘Wij noemden GHB een G’tje, dat klinkt véél liever. Maar eigenlijk heb ik jarenlang gootsteenontstopper gedronken.’ Lees meer

cd-reviews - Archief

Zoeken in cd-reviews:

Reviews per artiest:

cd-reviews

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven