Iceage - You're Nothing

cd-reviews Donderdag 7 maart 2013 - 07u21, door (nq)

En de punk, hij raasde voort: Iceage is terug, en wij zijn nog altijd stront in hun ogen. Daar kan alle lof in de wereld en een deal bij Matador niks aan veranderen.

iceage

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Ze komen uit Kopenhagen, en hebben voor die meermin in de haven een bijnaam die wij hier niet kunnen publiceren. Hun debuut 'New Brigade' was een uit de hand gelopen vandalenstreek: promotoren wereldwijd boden hun concertzalen aan ter vernieling, terwijl de helft van de groep nog leerplichtig was.

Gelukkig is Tipp-Ex nergens illegaal, en bleek het tourleven een uiterst geschikte leerschool: 'You're Nothing' is een opvolger die wij nooit van hen hadden verwacht. Even hard, ruw en snel, maar met de vier neuzen in één richting - alsof ze dit keer wél allemaal hetzelfde geslikt hebben.

Oordeel vooral zelf, maar volgens ons benutten ze op 'In Haze' en 'Morals' pas ten volle hun kracht - zie de trage intro en de piano van die laatste, en de hondsdolle maar melodieuze gitaren van de eerste. 'Ecstasy' snelt voor de Apocalyps uit. En als het jonge, onbezonnen Iceage nog eens de kop opsteekt - zie 'Coalition' en de titeltrack - blijkt dat ook vindingrijker geworden te zijn. Alsof iemand een deur heeft opengezet in hun brein.

Met 'You're Nothing' maakt Iceage een oude belofte waar: ze zijn nu écht een nieuwe brigade, rotgetalenteerd, onbuigzaam en ongrijpbaar. De voorhoede van het Nieuwe Niets. U kunt zich níét inschrijven.

Voorbeluisteren

Links

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

sextortion

Humo sprak met een slachtoffer van sextortion: 'Online worden veel mannen plots erg goedgelovig'

   Maandag 17 november 2014 - 20u15

De nieuwste internettrend is er eentje waar u maar beter vér van wegblijft: sextortion, afpersing via het internet, waarbij de slachtoffers met naaktbeelden van zichzelf worden gechanteerd. Stijn, een jonge Vlaming, kan ervan meespreken: vorige zomer raakte hij aan het chatten met de Filipijnse Serene Lee, en van het één kwam het ander. Peter De Waele, woordvoerder van de Federale Politie, legt uit waarom mensen zich zo makkelijk in de luren laten leggen op het internet. Lees een fragment en bekijk een documentaire

cd-reviews - Archief

Zoeken in cd-reviews:

Reviews per artiest:

Meest gelezen

cd-reviews

Toppers

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven