Perfume Genius - Too Bright

, door ()

Too Bright

Een lijn die hij op ‘Too Bright’ aanvankelijk gewoon lijkt verder te trekken. ‘I can see for miles,’ citeert hij kreunend The Who bij aanvang van opener ‘I Decline’. Zuinige piano: check. Sferig gezoem: check. En een tekst over verval en achteruitgang, in zes regels is alles gezegd.

Met song nummer twee, ‘Queen’, begint Hadreas echter aan een nieuwe plaat, en een nieuwe carrière. Eentje waarin alle registers open mogen, hij zijn homoseksualiteit nog nadrukkelijker in het uitstalraam zet, en gebruik maakt van alle glitter die… Wij hadden bijna ‘het genre eigen zijn’ gezegd, maar het is geen genre, het is een ingesteldheid. ‘Don’t you know your queen’, zingt hij, in een song over nagestaard worden, en zich daar niks meer van aantrekken.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan