Steak Number Eight - All Is Chaos

, door ()

Voorjaar 2008 was het: Steak Number Eighthad op Humo's Rock Rally de voltallige concurrentie op indrukwekkende wijze verpletterd en bracht meteen na de finale 'When the Candle Dies Out' uit. Op papier een wel zéér slecht idee, want eigenlijk bestond die plaat uit niet meer dan een veredelde demo's en no budget-slaapkameropnames van een groep met een gemiddelde leeftijd van 15,5 (!).

7001_catalogue_11452_detail.jpg

U begrijpt: zoiets had kunnen volstaan om hun opgebouwde krediet in één klap weer te kelderen, of tot het einde van hun dagen een muzikale jeugdzonde op hun rug te moeten torsen. Maar echt talent laat zich blijkbaar niet begrenzen door leeftijd of budget: 'When the Candle Dies Out' maakte meer indruk dan 97 procent van de cd's die dat jaar op ons losgelaten werden.

Drie jaar later zijn we ondertussen - reken zelf maar uit hoe oud Brent Vannesteen zijn makkers ondertussen zijn - en met een echt budget, een echte producer (Mario 'Triggerfinger' Goossens) en een echte mixer (Matt 'Mastodon' Bayles) heeft SN8 een nieuwe plaat gemaakt, 'All Is Chaos', die hun grote talent alleen maar bevestigt. Wat zeggen we?

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's muzieknieuws in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

Humo cover Nu in
Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven