Sonic Youth - Screaming Fields of Love

, door ()

6215_catalogue_10723_detail.jpg

De ondoorgrondelijke, beklemmende wereld van duisternis en muzikaal nacht en ontij die in de groeven van vroege underground-klassiekers als 'Kill You Idols', 'Confusion Is Sex' en 'EVOL' ligt te broeien; de experimentele lo-fi avant la lettre op het grappige zijsprongetje 'The Whitey Album' (alleen al de moeite waard vanwege die goddelijke, door de SY-mangel gehaalde versie van 'Addicted to Love': Kim Gordon maakt er met een paar rake kreunen een bloedgeile, haast perverse dansvloerstamper van); de gemutileerde, eigenzinnige noise-pop van 'Sister', 'Daydream Nation', 'Goo' en het geweldige 'Dirty'.

Een indrukwekkend rijtje platen dat samen zowat de bijbel van de Amerikaanse punkrock vormt, een schatkamer waar heelder generaties gitaargroepen bewonderend en met lang vingers in hebben rondgedwaald. In die zin valt de invloed van Sonic Youth nauwelijks te onderschatten.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan