Dirty Projectors - Bitte Orca

, door ()

5904_catalogue_9866_detail.jpg

Op 'Bitte Orca' doet hij op het eerste gehoor nog steeds precies waar hij zin in heeft: in 'No Intention' schuift hij vertraagde disco-handclaps onder een Malinese gitaarsolo, en midden in 'Useful Chamber' dropt hij achteloos een fuzzrock-splinterbom tussen de Casio-beats en de fingerpicked gitaren.

Maar snel blijkt dat Dirty Projectors de afgelopen twee jaar is uitgegroeid tot een hecht kwartet dat songs speelt die gestroomlijnder en toegankelijker klinken dan we van hen gewend waren. Bovendien mag het engelenduo Amber Coffman (gitaar) en Angel Deradoorian (bas) een hele cd lang hun succulente 'disco car ad harmonies' de hemel inzingen: luister maar eens hoe Coffman in single 'Stillness Is the Move' alle hedendaagse R&B-sterretjes uit hun met bling behangen sokken zingt.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan