David Bowie - Who Can I Be Now?

, door ()

bowie

In de Verenigde Staten ontdekte Bowie omstreeks 1974 ‘Soul Train’ (de televisieshow waarin alle soullegendes aantraden), verfijning, funk, disco en helaas ook cocaïne. Die explosieve mix, gekruid met z’n onverwachte vriendschap en muzikale samenwerking met John Lennon en de niet te onderschatten inbreng van het kruim van vooral zwarte Amerikaanse sessiemuzikanten, maakt van deze periode een rollercoaster.

Ik ben gek op soul en funk en (de betere) disco dus ik vind ‘Young Americans’ sowieso geweldig. Nu is ‘The Gouster’ niet de ‘lang verloren gewaande unieke volledige elpee’ die de marketeers ervan willen maken. ’t Is slechts een soort generale repetitie voor ‘Young Americans’, waarbij sommige songs (ondanks prachtig saxwerk van David Sanborn, later zelf ook een ster) té schatplichtig zijn aan James Brown en consorten – ‘Right’, bijvoorbeeld.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan