Sparks - Exotic Creatures of the Deep

, door ()

5182_catalogue_8259_detail.jpg

De bijbehorende elpee 'Kimono My House' leggen we nog altijd minstens één keer per jaar op, en telkens weer valt op hoe verbluffend origineel, verbijsterend verzorgd en onthutsend modern die plaat klinkt ja, ook 34 jaar later. De roem van Sparks verdween even snel als ze gekomen was, maar ze zijn nooit opgehouden met platen maken, en blijkens hun 21ste worp 'Exotic Creatures of the Deep' bivakkeren de broertjes Ron (61) en Russell (60) Mael nog altijd in een volstrekt eigen universum.

We horen opera, disco, rock, variété en synthesizerpop, soms in één en hetzelfde nummer, en wijsheden over leven en welzijn, verpakt in spitse teksten die druipen van ironie. De catchy single 'Good Morning', over een man op leeftijd die wakker wordt naast een jongedame van Russische makelij en zich de avond tevoren niet kan herinneren, is een meesterwerkje waarbij de ogen moeilijk droog blijven.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan