Steak Number Eight - When the Candle Dies out...

, door (cp)

Daarvoor moeten wij dan zo oud zijn geworden: om voor de eerste keer in ons leven als recensent een tweede opinie te moeten vragen! Omdat wij 's nachts, op weg naar huis van de cd-voorstelling in het JOC in Kortrijk, en ook de dagen nadien maar moeilijk konden geloven dat de jonge wolven van Steak Number Eight uit Wevelgem, tevens prille Rock Rally-winnaars, écht zo'n straffe plaat hadden gemaakt. Reeds.

5017_catalogue_7980_detail.jpg

Opgenomen in de home recording-studio van Benjamin Desmet (gitarist bij die andere lokale trots Voidpoint), in eigen beheer, met zanger/gitarist Brent Vanneste (15) en Desmet (25) als producers en een enkele schuchtere gastrol - voor het 12-jarige zusje Janne Vanneste, tweede stem op 'The Holy Truth'.

Misplaatste jurytrots, dachten wij, wishful thinking, de herinnering aan drie verpletterende Rock Rally-optredens die onze beoordeling beïnvloedt. Maar zie! De reactie van collega (dc), erkend Metallica- en sludge-fan: 'Charlie, wat krijgen we nu? Amper een halve beluistering ver en mijn kaak ligt al op de vloer: dit klinkt ongelooflijk straf, geef die jongens hun drie sterren! Als Metallica dit najaar op hun nieuwe plaat even straffe riffs & ongebreidelde passie opduikelt, trakteer ik de voltallige TTT-redactie op een pint!' Tot zover de tweede opinie.

Humo's muzieknieuws in je Facebook-nieuwsfeed?

Trending

Humo cover Neem een
abonnement
op Humo
De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven