Grizzly Bear - Painted Ruins

, door ()

SQ

Op hun nieuwe lp ‘Painted Ruins’ stapelen de jongens – ooit Brooklyn, nu voornamelijk gedomicilieerd in LA – behoedzamer dan ooit de blokken op elkaar. Het levert vijf voltreffers op. ‘Wasted Acres’ en ‘Three Rings’ slowburnen zich een weg naar je ziel, om daar niet meer weg te gaan. Het swingende ‘Mourning Sound’ heeft de bas van New Order geleend, en op ‘Four Cypresses’ heeft zanger-gitarist Daniel Rossen aan het beeld van een zwerver in LA genoeg om Trumps Amerika te schetsen. Afsluiter ‘Sky Took Hold’ is lekker episch, en de song waar wij live het meest naar uitkijken. Grizzly Bear is nog steeds niet voor één gat te vangen, en dat is eigenlijk wel zo fijn. Of zoals ze zelf zingen op deze plaat: ‘It’s chaos, but it works.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan