Blitzen Trapper - Wild and Reckless

, door ()

Wild and Reckless

‘Wild and Reckless’: het had de naam kunnen zijn van een hard-rockplaat uit de jaren 80, maar het was – in den beginne toch, en hou u nu maar even vast – een musical, bedacht en gebracht door een experimentele folkrockgroep uit Portland, Oregon. Liefst 28 keer stond Blitzen Trapper er begin dit jaar mee op de planken in hun thuishaven. Hebben wij gemist. Maar nu dus ‘Wild and Reckless’, de plaat. Waarop het experiment nog slechts sporadisch en veelal overbodig plaats krijgt in intermezzo’s (‘Forever Pt. 1’) of intro’s (‘No Man’s Land’), en de groep gaat voor southern countryrock die in de beste gevallen een halve seconde doet denken aan Tom Petty, Springsteen, en – verdiepinkje lager – The Scabs, maar helaas veel vaker aan Stereophonics en Kid Rock in countrymodus. Blitzen Trapper heette vroeger Garmonbozia. Qua kutgroepsnamen kunnen ze er ook wat van.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan