Fever Ray - Plunge

, door ()

Plunge

Tussen 1999 en 2014 wonnen broer en zus Dreijer popprijzen met het weergaloze ‘Silent Shout, eerden ze Charles Darwin met een opera en verleidden ze Pukkelpop tot een ‘Free Pussy Riot’-aerobicssessie.

Tussendoor maakte Dreijer een soloplaat als Fever Ray, die acht jaar later nog geen spat aan creepiness heeft ingeboet. Verrassingsrelease ‘Plunge’ is ook zo’n nachtplaat, maar dan manischer, directer, scherper. Als Dreijer op ‘Fever Ray’ high van het slaaptekort lag te tobben in een zoutwaterrelaxcabine, dan duikt ze hier met het hoofd vooruit in een neonverlichte poel van goesting. Alle zintuigen staan op scherp. Seks voert de boventoon. Seks als politiek wapen (‘This Country’), conflict (‘Wanna Sip’), zoete verleiding (‘To the Moon and Back’) en gulzige nieuwsgierigheid (‘IDK About You’).

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan