Björk - Utopia

, door ()

De geboorte van een nieuwe verliefdheid wordt gevierd met onbeschroomd spirituele, langoureuze en uit duizenden herkenbare melodiegolven. Alleen de weelderige strijkers zijn er niet meer bij.

Lang geleden zong Björk: ‘While I crawl into the unknown / Cover me’. Als ze te ver in het onbekende dook en een sein gaf, moest er aan wal iemand klaarstaan: Nellee Hooper, Mark Bell, Sjón… De nieuwe beschermengel heet Arca. Hij is met haar héél veel vogels gaan opnemen, heeft mee staan oefenen met een twaalfkoppig fluitensemble, synths begonnen in zijn handen windgeluiden voort te brengen, uit bamboestengels kwamen plots synthklanken. Soms verstrengelen Björk en Arca echt in hun gezamenlijke toverstudio.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan