The Low Anthem - The Salt Doll Went to Measure the Depth of the Sea

, door ()

vrij

Drie minuten onverklaarbare weemoed naar een plek waar ik nog nooit ben geweest en waarschijnlijk ook nooit zal komen. Road song to kill all road songs. De Zouten Pop waarvan sprake in de titel van hun vijfde plaat smelt weg als ze, verleid door de lokroep van de zee, in contact komt met water. Een metafoor die de breekbare melancholie van de plaat perfect samenvat. Opvallend in onopvallendheid: hun korte liedjes – het verkleinwoord klopt – zoemen en fladderen als sierlijke eendagsvlinders door het zwerk, gedragen door de falset van zanger Ben Knox Miller en een spaarzaam en origineel instrumentarium. Alt-folk met liefde voor rare geluiden en feedback loops. Minimale klanken met maximaal effect. Minder betekent bij The Low Anthem veel meer.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan