The Scene - 2007

, door ()

4039_catalogue_6365_detail.jpg

Een idee van de platenfirma, volgens Thé. Geldklopperij, volgens cynici.

Thé Lau is echter een integer mens en naar wij vermoeden geen geldwolf, dus moeten er ook andere motieven zijn geweest. Was er misschien iets mis met de oude versies van 'Blauw', 'Open', 'Rigoureus' en al die andere klassesongs? Weinig. Soms zat er te veel franje aan; soms maakte de franje ze beter. Op '2007' blijft de franje vooral achterwege en benadert The Scene het geluid dat we ons herinneren van hun concerten: soepel, krachtig en no nonsense. We denken dat daarin de - excusez le mot - uitdaging lag: songs die in de studio al doorleefd klonken maar op talrijke podia nog intenser werden, teruggeven aan het publiek.

Als dat de bedoeling was, dan is '2007' een goeie zet. De aftrap is al sterk: 'Geloof' is pure Noord-Hollandse soul en 'Blauw', met een glansrol van Sarah Bettens, klinkt alsof het altijd een duet is geweest. 'Samen' en 'Zuster' hebben een directheid die vroeger ontbrak, en als u de nieuwe versies van het machtige 'Open' en het dramatische 'Wild en luidruchtig' hebt gehoord, zult u de oude zelfs nooit meer opleggen. We horen ook twee nieuwe songs, 'Alkmaar' en 'Meisje van de Dromen': geen instantklassiekers, maar ze misstaan evenmin.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan