Johnny Cash - The Man Comes Around

, door ()

1266_catalogue_2438_detail.jpg

Cash, zeventig intussen, heeft de voorbije jaren de dood meermaals in de ogen gekeken en de hand geschud. Hij kent Magere Hein nog van vroeger - hij heeft er zelfs meerdere malen mee gedanst - maar nooit eerder waren de twee zo close.

The Man in Black weet dat zijn tijd er bijna op zit, en daar heeft hij zich, zij het met de Bijbel binnen handbereik, ruiterlijk bij neergelegd. Machtige uithalen zoals in Tom Pettys 'Southern Accents' op 'Unchained' zijn er niet meer bij. Op zijn nieuwe cd 'The Man Comes around' zingt Cash met de adem die hem nog rest. Als hij halverwege de plaat zijn tanden zet in 'In My Life' van The Beatles (wij kregen tranen in de ogen toen we alleen nog maar de titel hadden zien staan) hoor je dat hij moeite moet doen om niet zelf in tranen uit te barsten. Bloedstollend mooi.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan