Tanya Donelly - Beautysleep

, door ()

1148_catalogue_2320_detail.jpg

Tanya Donelly schrijft al jaren popsongs, en zeker niet de slechtste. Jammer genoeg liep er meestal wel iemand voor haar voeten die het net iets beter deed: bij Throwing Muses kwekte neurotische halfzus Kristin Hersh altijd wat harder, en Tanya's hobbyclub The Breeders werd pas een succes nadat de eeneiige heroïneverslaving Kelley en Kim Deal het roer overnam. Belly bracht haar even in de spotlights, maar verdronk uiteindelijk in de vloedgolf van Amerikaanse gitaargroepjes.

Donelly doet het sindsdien alleen. Ze maakte een solodebuut dat niemand kocht (wij ook niet) en presenteert ons nu 'Beautysleep'. De naar natte festivalweides en ongewassen meisjesoksels geurende rocksound van weleer heeft ze afgelegd. In plaats daarvan heeft ze voor 'Beautysleep' uiteenlopende songs en stemmingen in een veelkleurige orkestbak gemikt, waarin het aantal scheurende gitaren beperkt is gebleven tot een sociaal aanvaardbaar minimum.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan