Guided By Voices - Half Smiles of the Decomposed

, door ()

424_catalogue_1596_detail.jpg

Het was een Breeders-meisje (Tanya Donelly, Kim Deal of haar zus Kelley, we willen er vanaf zijn) dat Dayton, Ohio-stadsgenoot Robert Pollard van Guided By Voices ooit plagend Guided By Alcohol doopte. Wij zagen hem vorig jaar in de Brusselse Botanique tijdens een optreden een krat bier (24 flesjes!) in geen tijd verstouwen! Hallucinant. En die avond toch nog voor een geslaagd concert zorgen, mijnheer! Zoals (gvn) in deze kolommen lang geleden schreef: 'GBV mag eruitzien als een bende zatte vogelpikspelers, ze hebben één discipline onder de knie: ze kunnen perfect inschatten wanneer ze net dronken genoeg zijn om te spelen.' Het zal geen verbazing wekken dat Pollard een Humo-chouchou is!

Guided By Music zijn Pollard & co ook, want op een (goeie) plaat meer of minder hebben ze nooit gekeken. Met 'Half Smiles of the Decomposed' komt er een eind aan het verhaal: het is de afscheidsplaat van de groep die in 1986 debuteerde. Jammer? Absoluut! Maar ook weer niet écht, want kijk wat er haast gelijktijdig wordt binnengegooid: 'Fiction Man', een nieuwe soloplaat van Pollard in samenwerking met GBV-producer Todd Tobias, én zeer GBV-getrouw!

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan