De eindejaarsvragen: Rudi Vranckx

Rudi Vranckx

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?

Terwijl het ‘kalifaat’ militair verslagen wordt, leggen sommigen in onze samenleving op elke slak zout om toch maar te kunnen polariseren. Ik hoop maar dat ‘uitsluiting’ niet het woord van 2018 wordt.

Wat vindt u het beste en wat het slechtste radio- en /of tv-programma van 2017?

In de voormiddag in de file naar Klara luisteren en ’s avonds naar Classic 21. Vergeet ‘Borgen’, hier is ‘1992’, Italiaanse politieke fictie over de opkomst van Berlusconi, spindoctors en het einde van de idealen. ‘1993’ staat al te wachten.

Wat vindt u het beste boek/toneelstuk/concert en wat de beste film/cd van 2017?

Boek: ‘Belpop Bonanza’ (Jan Delvaux), ‘De man die niet schoot’, debuutroman van Vincent Merckx – een medewerker, als dat geen kwaliteitslabel is! En ook ‘Sapiens’ van Yuval Noah Harari, inspirerende lectuur over de menselijke geschiedenis. Tv: ‘Mindhunter’ (Netflix).

Wie wenst u wat toe voor 2018 (ten goede of ten kwade)?

Voor alle internettrollen, jihadronselaars en extreemrechtse zuurverspreiders: kramp in de vingers. Migraine mag ook. Voor al de rest: veel leuke sms’jes.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan