The Killing - seizoen 3

, door ()

the killing

Wie minder enthousiast was over de tweede jaargang, die volgens sommigen wat te veel over politiek ging en met een rond het leger draaiende plot de emotionele impact van het eerste seizoen miste, kunnen wij meteen geruststellen: met de nieuwe reeks grijpen de makers zo ijverig terug naar de vertrouwde formule, dat het bij momenten bijna een remake lijkt van de eerste serie.

Opnieuw wil Sarah Lund bij het begin van de reeks weg bij de recherche (ze heeft haar overplaatsing gevraagd naar een rustige bureaujob), opnieuw wordt ze met een mannelijke sidekick opgezadeld (zelfs twee voor de prijs van één) en andermaal moet ze het begin van haar nieuwe leven nog even uitstellen omdat ze betrokken raakt bij een moordzaak die haar niet loslaat. We kunnen ons zelfs niet van de indruk ontdoen dat met een nachtelijke zoektocht in een bos wordt geknipoogd naar een soortgelijke scène in de allereerste aflevering van ‘The Killing’.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan