The Soloist

, door ()

6523_catalogue_11029_detail.jpg

Downey Jr., zoals steeds uitstekend, vertolkt in dit echt gebeurde verhaal de rol van Steve Lopez, een journalist van de Los Angeles Times die enigszins op de dool is sinds hij door zijn vrouw - toevallig ook zijn baas - werd gedumpt. In een uithoek van Los Angeles ontmoet hij op een dag Nathaniel Ayers (Foxx), een mentaal verwarde dakloze die op een aftandse viool de prachtigste muziek staat te spelen.

Lopez ontdekt dat Ayers een voormalig wonderkind is dat door zijn psychische ziekte aan lager wal is geraakt en al snel verandert de straatmuzikant voor Lopez van een mooi krantenverhaal in een project en zelfs een missie: hij moet en zal de buitengewoon begaafde muzikant van de straat krijgen, en weer op het podium, waar hij thuishoort.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan