Review: Ebony Bones op Pukkelpop (Club)

festivalitis Vrijdag 21 augustus 2009 - 17u24, door (nq)

We waren zopas met zijn allen bevoorrechte getuigen van de mogelijkheden die ontstaan als Girl Power en Black Power elkaar ontmoeten op een kruispunt waar geen wijf ooit haar ziel zal verkopen - niet aan de Duivel, en al helemaal niet aan een vent. Dat laatste hoeft ook niet, als je zelf al over een fors stel kloten beschikt: M.I.A. en Santigold melden u met trots de geboorte van hun zusje Ebony Bones.

18566_005_ebony_bones_1535.jpg

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Het optreden

Wie er niet bij was, heeft waarschijnlijk hét feestje van Pukkelpop gemist. Die entree alleen al, dat mondjesmaat opkomen van de groepsleden, de één nog uitzinniger uitgedost dan de ander, de danseressen verborgen achter parasolletjes. En toen kregen we Ebony zelf te zien: indrukwekkende, gebleekte afro, twee benen tot aan de grond en een klok van een stem, die geen tegenspraak duldde. Ze nam het podium en in één moeite door ook de hele Club in bezit en liet het hele publiek uit haar hand eten– als ze riep “To the left!”, dan ging iedereen ook echt to the left, of er zwaaide wat. “To the Right!”: idem.

De muziek, zegt u? Weinig klachten: de zwarte parel leunt aan bij het geluid van haar grote zussen – tribale drums, dance hall, gefluister en geschreeuw en wat hebben we nog - en voegt daar een forse schep rock aan toe. Niet alle nummers wisten te overtuigen - debuut Bone of My Bones' is fraai maar ongelijkmatig – en dat kost haar een halve ster, maar toch kunnen we niets anders dan hier wild over doen: Ebony Bones zorgde voor een broodnodige portie entertainment – iets wat wij hier toch vaak node moeten missen. De demagogie van New Found Glory telt níet mee.

Hoogtepunt

De entree van Ebony en groep. Wie kort na de middag bezit neemt van de Club alsof het om een reeds maanden uitverkocht Wembley Stadium gaat, is destined for stardom.

Quote

"Het lijkt erop dat Adam & the Ants hun comeback gemaakt hebben als stijliconen." De popkenner naast ons – zelf ook een beetje een stijlgoeroe – vatte het vestimentaire carnaval op het podium in één zin samen.

0 reacties

reageer ook 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

30/08/14

Stage1800 Rock On Vilvoorde
Vilvoorde - Bolwerkplein

30/08/14

DJ festvial RUSH tijdens de Menzo 24 Hours of Zolder
Heusden-Zolder - Circuit Zolder

30/08/14

Plein Air Festival 2014
Asse - 't Smiske

29/08/14

Jospop
Schepdaal - Jospop

30/08/14

Waregem Koerse Feesten 2014 - De Kleinste Steeple
Waregem - Park Baron Casier

30/08/14

Zomergem Davert
Zomergem - Markt Zomergem

30/08/14

't Einde van de zomer
Berlare - Park oranjerie kasteel Berlare

30/08/14

Estival
Kessel - HET NETEPALEIS Kessel-Nijlen bij Lier

29/08/14

Gratis festival in megatent.
Gistel - Gistel Markt

30/08/14

schlagerfestival in belsele
Belsele - tent moortelhoek

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven