Review: dEUS op zaterdag op Pukkelpop 2009 (Marquee)

, door (svo)

Het optreden

Opener Smokers Reflect' ontroerde van bij de eerste noot, Eternal Woman' is ook live een ballad waar wij zonder veel moeite kippenvel van krijgen, en Nothing Really Ends' is van het beste wat Barman ooit uit zijn muzikale mouw heeft geschud. Maar meer dan wat goedkeurend geknik ontlokten die nummers niet en echt wauw was het op geen enkel moment.

Het was wachten tot Instant Street' - het tiende (!) nummer - voor de heren echt onder stoom kwamen en de show helemaal losbrak: Fell Off the Floor, Man!' deed ons rillen van plezier en het funky The Architect' deed ons lichaam eens te meer bewegen op manieren waarvan we het bestaan niet konden vermoeden. Oh Your God' - rock n' roll van de zuiverste soort - gaf ons een kopstoot van formaat en met het zenuwtergende, maar uitermate opwindende (For the) Roses' stuurden Barman en de zijnen ons definitief de koude nacht in.

Hoogtepunt

Zonder meer het moment waarop Barman tijdens Instant Street' zijn akoestische gitaar inwisselt voor een elektrische versie en het nummer - én de show - helemaal openrijt.

Quote

Goeienavond Pukkelpop, t is zaterdagavond' (Tom Barman toont dat hij voor de tweede avond op rij bij de les is.)

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven