Review: Linkin Park op Rock Werchter 2011 (Main Stage)

festivalitis Vrijdag 1 juli 2011 - 02u25, door (kd)

Linkin Park was met uw voeten aan 't spelen: ruim een kwartier later dan gepland kwamen ze op, en u stond zodanig te popelen om de heren aan het werk te zien dat u maar blééf applaudisseren zodra er iemand op het podium verscheen - de crew heeft zich waarschijnlijk zelden zo populair gevoeld.

22714_LINKIN_PARK20110630_0119.jpg© Eddy Petroons

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Het optreden

We zullen maar eerlijk zijn: tien jaar geleden - we waren vijftien en onwetend - hebben we 'Hybrid Theory', de debuutplaat van het Californische zestal, in huis gehaald. Een jaar later lieten we Linkin Park voorgoed links liggen (we staan sowieso argwanend tegenover groepen die drank en drugs afzweren): Jimi Hendrix kruiste ons pad en sindsdien zijn onze wegen nooit meer gescheiden. Meer dan een trip down memory lane hadden we dus niet verwacht toen we ons richting Main Stage begaven. Het bleek allesbehalve een aangename trip te zijn.

Nu metal (of wat het ook moge zijn) blijkt na tien jaar nog steeds hip: tienermeisjes tierden bij elke intro die ze herkenden, en zowat iedereen volgde zonder morren de bevelen van frontman Chester Bennington op. De band had voor visuele effecten gezorgd, wat niet meer was dan een upgrade van  Windows-screensavers die overgingen in vreemde constellaties - vraag ons niet wélke constellaties precies, we zouden lsd nodig hebben om er überhaupt iéts in te kunnen zien.

Linkin Park was luid, oorverdovend luid: de grond dreunde mee onder de harde bassen, en het zou ons niet verwonderen als Beady Eye het moeilijk had zich in de Marquee verstaanbaar te maken. We herkenden 'Papercut', 'In The End', 'Crawling' en doorbraaknummer 'One Step Closer', en we konden enkel denken: mèh. Na 'Lying From You' en 'Given Up' was het de beurt aan 'Numb', waarin Bennington de nietszeggende regels 'I'm tired of being what you want me to be' zong - het zal vast de teenage angst van het doelpubliek verwoorden, maar wij vonden het vooral ergerlijk.

Gedurende het hele optreden - een làng anderhalf uur - vroegen we ons geeuwend af: staat dit na Queens of the Stone Age geprogrammeerd? Bezorgde ouders wier tieners naar Linkin Park luisteren, kunnen we dus geruststellen: this too shall pass.

Hoogtepunt

'One Step Closer', for old times' sake. Maar niet van harte.

Quote

Gelezen op een bordje: 'Chester, do me!' Liever u dan ons , dan toch.

111 reacties

reageer ook 

Dinsdag 11 oktober 2011 - 15u22

An

Voor diegenen die het optreden wél de moeite vonden: https://twitter.com/#!/LPBelgium

 

Woensdag 10 augustus 2011 - 13u54

Bieke

De reden dat Linkin Park 15 minuten later begon dan gepland is heel simpel. Er was een meet and greet voor het optreden. De mannen namen hun tijd om met de fans te praten, vragen vlogen over en weer (was erbij dus kan het weten!) Ze hebben eenvoudig de tijd uit het oog verloren.

 

Maandag 18 juli 2011 - 20u20

Relinde

Persoonlijk vind ik het erg goed dat hun laatste albums niet geheel op de eerste albums lijken, want dan had iedereen weer geklaagd dat ze niet vernieuwend zijn en in herhaling vallen. Dus ik vind het juist helemaal top dat ze laten zien da...t ze meer in hun mars hebben. Ik hou wel van innovatie. Op de 1 of andere manier behouden ze toch wel hun specifieke sound.

 

Dinsdag 12 juli 2011 - 20u50

lieselotte

ach, maak jullie allen niet druk, de recensenten zijn enkel jarloes. ik denk niet dat meisjes voor hen staan te tieren, of zelfs zo'n bordje omhoog houden met 'do me'. Ik vraag me af wat ze dan wel goed vinden' limp bizkit ofzo? das mss wel van hun tijd. als je er niet op kunt, ga er dan naast me ulle gezever, onozele geprogmenteerde robotjes van de maatschappij, go fuck a duck ;-)

 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

Mehdi Nemmouche

De killer van het Joods Museum: portret van Mehdi Nemmouche

  Maandag 13 oktober 2014 - 20u30

Hij is onze nationale nachtmerrie. De eerste teruggekeerde Syriëstrijder die ook in West-Europa de wapens heeft opgenomen. In het Joods Museum vermoordde hij naar alle waarschijnlijkheid vier mensen in koelen bloede, in Syrië was hij de meedogenloze bewaker van westerse gijzelaars. Maar de beschuldigde ontkent alles. Qui est Mehdi Nemmouche? Lees een fragment

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

24/10/14

Bass Be Loud • Back in Time
Turnhout - Futur

24/10/14

Antwaarps festival
Graauw (Hulst) - sportvelden vv graauw

25/10/14

Benefiet tvv bone4kids
Blankenberge - blankenberge

25/10/14

Oktoberfest Graauw
Graauw (Hulst) - sportvelden vv graauw

31/10/14

Skalloween Festival
Aalst - Sint-Annazaal Aalst

31/10/14

Scratch+Snuffest
Oostende - Hangaar 1

01/11/14

BIG BANG Festival Antwerpen
Antwerpen 18 - deSingel

01/11/14

Jinfected
Beverlo - Jeugdclub Beverlo

07/11/14

Brugges Festival
Brugge - Stadsschouwburg Brugge

07/11/14

Urban avond voor jeugd & senioren
Deurne - CC Deurne Podium

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven