Review: Linkin Park op Rock Werchter 2011 (Main Stage)

festivalitis Vrijdag 1 juli 2011 - 02u25, door (kd)

Linkin Park was met uw voeten aan 't spelen: ruim een kwartier later dan gepland kwamen ze op, en u stond zodanig te popelen om de heren aan het werk te zien dat u maar blééf applaudisseren zodra er iemand op het podium verscheen - de crew heeft zich waarschijnlijk zelden zo populair gevoeld.

22714_LINKIN_PARK20110630_0119.jpg© Eddy Petroons

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Het optreden

We zullen maar eerlijk zijn: tien jaar geleden - we waren vijftien en onwetend - hebben we 'Hybrid Theory', de debuutplaat van het Californische zestal, in huis gehaald. Een jaar later lieten we Linkin Park voorgoed links liggen (we staan sowieso argwanend tegenover groepen die drank en drugs afzweren): Jimi Hendrix kruiste ons pad en sindsdien zijn onze wegen nooit meer gescheiden. Meer dan een trip down memory lane hadden we dus niet verwacht toen we ons richting Main Stage begaven. Het bleek allesbehalve een aangename trip te zijn.

Nu metal (of wat het ook moge zijn) blijkt na tien jaar nog steeds hip: tienermeisjes tierden bij elke intro die ze herkenden, en zowat iedereen volgde zonder morren de bevelen van frontman Chester Bennington op. De band had voor visuele effecten gezorgd, wat niet meer was dan een upgrade van  Windows-screensavers die overgingen in vreemde constellaties - vraag ons niet wélke constellaties precies, we zouden lsd nodig hebben om er überhaupt iéts in te kunnen zien.

Linkin Park was luid, oorverdovend luid: de grond dreunde mee onder de harde bassen, en het zou ons niet verwonderen als Beady Eye het moeilijk had zich in de Marquee verstaanbaar te maken. We herkenden 'Papercut', 'In The End', 'Crawling' en doorbraaknummer 'One Step Closer', en we konden enkel denken: mèh. Na 'Lying From You' en 'Given Up' was het de beurt aan 'Numb', waarin Bennington de nietszeggende regels 'I'm tired of being what you want me to be' zong - het zal vast de teenage angst van het doelpubliek verwoorden, maar wij vonden het vooral ergerlijk.

Gedurende het hele optreden - een làng anderhalf uur - vroegen we ons geeuwend af: staat dit na Queens of the Stone Age geprogrammeerd? Bezorgde ouders wier tieners naar Linkin Park luisteren, kunnen we dus geruststellen: this too shall pass.

Hoogtepunt

'One Step Closer', for old times' sake. Maar niet van harte.

Quote

Gelezen op een bordje: 'Chester, do me!' Liever u dan ons , dan toch.

111 reacties

reageer ook 

Dinsdag 11 oktober 2011 - 15u22

An

Voor diegenen die het optreden wél de moeite vonden: https://twitter.com/#!/LPBelgium

 

Woensdag 10 augustus 2011 - 13u54

Bieke

De reden dat Linkin Park 15 minuten later begon dan gepland is heel simpel. Er was een meet and greet voor het optreden. De mannen namen hun tijd om met de fans te praten, vragen vlogen over en weer (was erbij dus kan het weten!) Ze hebben eenvoudig de tijd uit het oog verloren.

 

Maandag 18 juli 2011 - 20u20

Relinde

Persoonlijk vind ik het erg goed dat hun laatste albums niet geheel op de eerste albums lijken, want dan had iedereen weer geklaagd dat ze niet vernieuwend zijn en in herhaling vallen. Dus ik vind het juist helemaal top dat ze laten zien da...t ze meer in hun mars hebben. Ik hou wel van innovatie. Op de 1 of andere manier behouden ze toch wel hun specifieke sound.

 

Dinsdag 12 juli 2011 - 20u50

lieselotte

ach, maak jullie allen niet druk, de recensenten zijn enkel jarloes. ik denk niet dat meisjes voor hen staan te tieren, of zelfs zo'n bordje omhoog houden met 'do me'. Ik vraag me af wat ze dan wel goed vinden' limp bizkit ofzo? das mss wel van hun tijd. als je er niet op kunt, ga er dan naast me ulle gezever, onozele geprogmenteerde robotjes van de maatschappij, go fuck a duck ;-)

 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

Zin in Zen (1): Véronique Leysen

Zin in Zen (1): Véronique Leysen

  Dinsdag 22 juli 2014 - 05u57

Een pastelgroen caravannetje, aan de oever van de Dijle in Mechelen. Achter het vintage venster een net zo retro tafereel: Véronique Leysen, een oase van rust en een knooppunt van concentratie, zit een okerkleurige haarband te breien, een vers geperst sapje binnen handbereik. Humo’s zomerse zoektocht naar zen doet zijn voordeel bij de mantra van tikkende breipennen. Lees een fragment (3 reacties)

Studente in de week, junk in 't weekend

Studente in de week, junk in 't weekend: 'Onze ingrediënten om zelf GHB te maken haalden we in de Gamma'

  Dinsdag 22 juli 2014 - 05u51

Renee Kelder haalde tijdens de week goede cijfers als studente, in het weekend raakte ze meermaals bewusteloos door wat ook bekendstaat als vloeibare xtc. In haar boek ‘De parttime-junkie’ beschrijft ze genadeloos haar dubbelleven. ‘Wij noemden GHB een G’tje, dat klinkt véél liever. Maar eigenlijk heb ik jarenlang gootsteenontstopper gedronken.’ Lees meer

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

25/07/14

Tomorrowland
Boom - Provinciaal Recreatiedomein De Schorre

25/07/14

10 Days Off - Day 8: Erol Alkan, Daniel Avery, Ghost Culture, Thang, DC Salas
Gent - Kunstencentrum Vooruit

21/07/14

Kneistival
Knokke-Heist - Kneistival

25/07/14

Puurs Live
Puurs - Festivalterrein Puurs

25/07/14

Rock Olmen 2014
Olmen - festivalweide Stotert

25/07/14

Pikkeling Youth Festival
Meldert - Hoeve De Croes

18/07/14

Polé Polé Gent
Gent - Festivalterrein Polé Polé Gent

25/07/14

Zilleghem Folk 2014
Loppem - Kasteel van Loppem (nabij Brugge)

25/07/14

6e editie van Zilleghem Folk op 25 & 26 juli
Loppem - Kasteel van Loppem

25/07/14

Bal à Deuse Festival
Poperinge - tvogeltje

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven