Review: Linkin Park op Rock Werchter 2011 (Main Stage)

festivalitis Vrijdag 1 juli 2011 - 02u25, door (kd)

Linkin Park was met uw voeten aan 't spelen: ruim een kwartier later dan gepland kwamen ze op, en u stond zodanig te popelen om de heren aan het werk te zien dat u maar blééf applaudisseren zodra er iemand op het podium verscheen - de crew heeft zich waarschijnlijk zelden zo populair gevoeld.

22714_LINKIN_PARK20110630_0119.jpg© Eddy Petroons

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Het optreden

We zullen maar eerlijk zijn: tien jaar geleden - we waren vijftien en onwetend - hebben we 'Hybrid Theory', de debuutplaat van het Californische zestal, in huis gehaald. Een jaar later lieten we Linkin Park voorgoed links liggen (we staan sowieso argwanend tegenover groepen die drank en drugs afzweren): Jimi Hendrix kruiste ons pad en sindsdien zijn onze wegen nooit meer gescheiden. Meer dan een trip down memory lane hadden we dus niet verwacht toen we ons richting Main Stage begaven. Het bleek allesbehalve een aangename trip te zijn.

Nu metal (of wat het ook moge zijn) blijkt na tien jaar nog steeds hip: tienermeisjes tierden bij elke intro die ze herkenden, en zowat iedereen volgde zonder morren de bevelen van frontman Chester Bennington op. De band had voor visuele effecten gezorgd, wat niet meer was dan een upgrade van  Windows-screensavers die overgingen in vreemde constellaties - vraag ons niet wélke constellaties precies, we zouden lsd nodig hebben om er überhaupt iéts in te kunnen zien.

Linkin Park was luid, oorverdovend luid: de grond dreunde mee onder de harde bassen, en het zou ons niet verwonderen als Beady Eye het moeilijk had zich in de Marquee verstaanbaar te maken. We herkenden 'Papercut', 'In The End', 'Crawling' en doorbraaknummer 'One Step Closer', en we konden enkel denken: mèh. Na 'Lying From You' en 'Given Up' was het de beurt aan 'Numb', waarin Bennington de nietszeggende regels 'I'm tired of being what you want me to be' zong - het zal vast de teenage angst van het doelpubliek verwoorden, maar wij vonden het vooral ergerlijk.

Gedurende het hele optreden - een làng anderhalf uur - vroegen we ons geeuwend af: staat dit na Queens of the Stone Age geprogrammeerd? Bezorgde ouders wier tieners naar Linkin Park luisteren, kunnen we dus geruststellen: this too shall pass.

Hoogtepunt

'One Step Closer', for old times' sake. Maar niet van harte.

Quote

Gelezen op een bordje: 'Chester, do me!' Liever u dan ons , dan toch.

111 reacties

reageer ook 

Dinsdag 11 oktober 2011 - 15u22

An

Voor diegenen die het optreden wél de moeite vonden: https://twitter.com/#!/LPBelgium

 

Woensdag 10 augustus 2011 - 13u54

Bieke

De reden dat Linkin Park 15 minuten later begon dan gepland is heel simpel. Er was een meet and greet voor het optreden. De mannen namen hun tijd om met de fans te praten, vragen vlogen over en weer (was erbij dus kan het weten!) Ze hebben eenvoudig de tijd uit het oog verloren.

 

Maandag 18 juli 2011 - 20u20

Relinde

Persoonlijk vind ik het erg goed dat hun laatste albums niet geheel op de eerste albums lijken, want dan had iedereen weer geklaagd dat ze niet vernieuwend zijn en in herhaling vallen. Dus ik vind het juist helemaal top dat ze laten zien da...t ze meer in hun mars hebben. Ik hou wel van innovatie. Op de 1 of andere manier behouden ze toch wel hun specifieke sound.

 

Dinsdag 12 juli 2011 - 20u50

lieselotte

ach, maak jullie allen niet druk, de recensenten zijn enkel jarloes. ik denk niet dat meisjes voor hen staan te tieren, of zelfs zo'n bordje omhoog houden met 'do me'. Ik vraag me af wat ze dan wel goed vinden' limp bizkit ofzo? das mss wel van hun tijd. als je er niet op kunt, ga er dan naast me ulle gezever, onozele geprogmenteerde robotjes van de maatschappij, go fuck a duck ;-)

 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

muriel scherre

Murielle Scherre schreef een boekje over broekjes

  Maandag 24 november 2014 - 22u00

Het leven van Murielle Scherre is even transparant als de lingerie die ze ontwerpt voor la fille d’O. Het open boek dat Scherre is, ligt sinds vorige week ook in de winkel: ‘l’amateur’. De ontwerpster verkent negen begrippen waar la fille d’O zich enthousiast mee inlaat: van schoonheid tot fetisjisme, via aantrekkingskracht en pornografie. Humo legde haar drie extra begrippen voor. Lees een fragment (1 reactie)

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

28/11/14

FREEPODIUM
Steenokkerzeel - GC De Corren

28/11/14

Calyma / w. Kabale und liebe, Gordon Howarth & Niels Feijen
Antwerpen - Antwerpen Centrum

23/11/14

POP UP TUBA
Deurne - Turnhoutsebaan Deurne

01/11/14

TOEKOMSTMUZIEK
Antwerpen - Het Bos

01/11/14

TOEKOMSTMUZIEK
Antwerpen - Het Bos

29/11/14

Westhoek Guitar Meeting 2014 DAG 1
Poperinge - Kunstacademie Poperinge

30/11/14

Westhoek Guitar Meeting 2014 DAG 2
Dranouter - Muziekcentrum Dranouter

04/12/14

Interpretations.
Sint-Jans-Molenbeek - Q-O2

05/12/14

Dawn of Midi, Jozef Van Wissem, Xylorius White - Autumn Falls
Gent - Handelsbeurs Concertzaal

06/12/14

Festival van de Ambiance 2014
Gent - 't Kuipke

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven