Review: Linkin Park op Rock Werchter 2011 (Main Stage)

festivalitis Vrijdag 1 juli 2011 - 02u25, door (kd)

Linkin Park was met uw voeten aan 't spelen: ruim een kwartier later dan gepland kwamen ze op, en u stond zodanig te popelen om de heren aan het werk te zien dat u maar blééf applaudisseren zodra er iemand op het podium verscheen - de crew heeft zich waarschijnlijk zelden zo populair gevoeld.

22714_LINKIN_PARK20110630_0119.jpg© Eddy Petroons

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Het optreden

We zullen maar eerlijk zijn: tien jaar geleden - we waren vijftien en onwetend - hebben we 'Hybrid Theory', de debuutplaat van het Californische zestal, in huis gehaald. Een jaar later lieten we Linkin Park voorgoed links liggen (we staan sowieso argwanend tegenover groepen die drank en drugs afzweren): Jimi Hendrix kruiste ons pad en sindsdien zijn onze wegen nooit meer gescheiden. Meer dan een trip down memory lane hadden we dus niet verwacht toen we ons richting Main Stage begaven. Het bleek allesbehalve een aangename trip te zijn.

Nu metal (of wat het ook moge zijn) blijkt na tien jaar nog steeds hip: tienermeisjes tierden bij elke intro die ze herkenden, en zowat iedereen volgde zonder morren de bevelen van frontman Chester Bennington op. De band had voor visuele effecten gezorgd, wat niet meer was dan een upgrade van  Windows-screensavers die overgingen in vreemde constellaties - vraag ons niet wélke constellaties precies, we zouden lsd nodig hebben om er überhaupt iéts in te kunnen zien.

Linkin Park was luid, oorverdovend luid: de grond dreunde mee onder de harde bassen, en het zou ons niet verwonderen als Beady Eye het moeilijk had zich in de Marquee verstaanbaar te maken. We herkenden 'Papercut', 'In The End', 'Crawling' en doorbraaknummer 'One Step Closer', en we konden enkel denken: mèh. Na 'Lying From You' en 'Given Up' was het de beurt aan 'Numb', waarin Bennington de nietszeggende regels 'I'm tired of being what you want me to be' zong - het zal vast de teenage angst van het doelpubliek verwoorden, maar wij vonden het vooral ergerlijk.

Gedurende het hele optreden - een làng anderhalf uur - vroegen we ons geeuwend af: staat dit na Queens of the Stone Age geprogrammeerd? Bezorgde ouders wier tieners naar Linkin Park luisteren, kunnen we dus geruststellen: this too shall pass.

Hoogtepunt

'One Step Closer', for old times' sake. Maar niet van harte.

Quote

Gelezen op een bordje: 'Chester, do me!' Liever u dan ons , dan toch.

111 reacties

reageer ook 

Dinsdag 11 oktober 2011 - 15u22

An

Voor diegenen die het optreden wél de moeite vonden: https://twitter.com/#!/LPBelgium

 

Woensdag 10 augustus 2011 - 13u54

Bieke

De reden dat Linkin Park 15 minuten later begon dan gepland is heel simpel. Er was een meet and greet voor het optreden. De mannen namen hun tijd om met de fans te praten, vragen vlogen over en weer (was erbij dus kan het weten!) Ze hebben eenvoudig de tijd uit het oog verloren.

 

Maandag 18 juli 2011 - 20u20

Relinde

Persoonlijk vind ik het erg goed dat hun laatste albums niet geheel op de eerste albums lijken, want dan had iedereen weer geklaagd dat ze niet vernieuwend zijn en in herhaling vallen. Dus ik vind het juist helemaal top dat ze laten zien da...t ze meer in hun mars hebben. Ik hou wel van innovatie. Op de 1 of andere manier behouden ze toch wel hun specifieke sound.

 

Dinsdag 12 juli 2011 - 20u50

lieselotte

ach, maak jullie allen niet druk, de recensenten zijn enkel jarloes. ik denk niet dat meisjes voor hen staan te tieren, of zelfs zo'n bordje omhoog houden met 'do me'. Ik vraag me af wat ze dan wel goed vinden' limp bizkit ofzo? das mss wel van hun tijd. als je er niet op kunt, ga er dan naast me ulle gezever, onozele geprogmenteerde robotjes van de maatschappij, go fuck a duck ;-)

 

Reageer ook

Humo login:

(wordt nooit getoond)

Of login met facebook:

Nu in Humo

cd

Het beste volgens Humo in 2014: de cd top 40 (deel 2)

  Woensdag 17 december 2014 - 10u22

Een klein dozijn gekneusde ribben, twee blauwe ogen, een gescheurde milt en een schedelbreuk later werd in het Ohm-hok besloten om van Humo’s top 20 van 2014 voor de aardigheid een top 40 te maken. Vandaag krijgt u deel 2. Geniet ervan, en aan (fvd): beterschap! Lees meer

BartDePauwSq

'De Biker Boys': Humo sprak met Bart De Pauw

   Maandag 15 december 2014 - 20u50

Sinds het onvergetelijke programma 'Buiten de zone' weten we dat Bart De Pauw zichzelf graag heldhaftig droomt. Al vergeet hij nooit zichzelf omwille van die neiging ook hartelijk uit te lachen. Zo ook in het nieuwe 'De biker boys', waarin hij volledig in het leer te verschijnt, maar wel op een lady bike en met een roze helm op. Lees een fragment

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

23/11/14

POP UP TUBA
Deurne - Turnhoutsebaan Deurne

19/12/14

Fête d'hiver
Oostende - CC de Grote Post

19/12/14

Mist Festival
Opwijk - Nijdrop

19/12/14

BimFest XIII
Antwerpen 2 - Zappa

20/12/14

Beter Als
Lommel - Cultuurcentrum De Adelberg

20/12/14

christmas rock
Zutendaal - kantine Zutendaal VV

21/12/14

Ghent for Music - met Modern Art / Gloria Boateng / Froze & Raab
Gent - De Centrale

27/12/14

Kerstfeest voor alleenstaanden, zieken en bejaarden
Koekelare - Cultuurzaal De Balluchon

30/12/14

Live in Hasselt 2015
Hasselt - Hasselt Centrum

10/01/15

& De Post
Lommel - Cultuurcentrum De Adelberg

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven