Gladiolen 2013

Tweedaags festival met absolute topnamen en aanstormend nationaal talent. Zaterdagmiddag maakt de gratis Boekel Boulevard de brug tussen beide dagen. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij KBC Kantoor Achter-Olen (Beilen 13), café ’t Dorp (Boekel 10), dagbladhandel ’t Gommeke (Puntstraat 12), online via www.gladiolen.be

vrij 17/05/13, za 18/05/13

Tijdens het weekend van 17 en 18 mei zorgt het Gladiolenfestival weer voor muziek en ambiance in Olen. Verspreid over drie podia zullen live acts en dj’s het beste van zichzelf geven. Bekende namen en jong talent vullen de affiche.

Op vrijdag 17 mei krijg je een exclusief concert van School Is Cool. Deze populaire groep is Europa aan het veroveren en concentreert zich verder op de voorbereidingen van hun nieuwe album. Zij doen deze zomer daarom slechts 2 Belgische festivals, waaronder dus hun optreden op Gladiolen. Met The Van Jets staat die dag nog een tweede topper op het podium. Verder wordt de Nederlandse groep Blaudzun naar Olen gehaald, terwijl ook Humo’s Rock Rally-winnaars Compact Disk Dummies en Freaky Age een plaats op de Mars Main Stage krijgen. Tussendoor zorgen DJ’s als Laston & Geo en The Oddword voor de beste beats. Afsluiter vrijdags is een live-set van Merdan Taplak, die iedereen aan het dansen zal krijgen.

Boekel Boulevard
Na het succes van vorig jaar van het gratis namiddagprogramma op zaterdag, wordt “Boekel Boulevard” nog verder uitgebreid. Kom dus zeker op tijd want vanaf 14.00 u. worden in de dorpskern van O.L.Vr.-Olen verschillende gratis optredens georganiseerd. Er is voor elk wat wils, met onder andere een levende jukebox en een knettergekke wandelfanfare, een mini-concert in jeugdhuis Kapao en voor de jongsten een optreden van Femke & The Big Sisters op de speelplaats van de Knipoog.

Vanaf 16.00 u. openen op zaterdag 18 mei de deuren van het festival. Niemand minder dan Bart Peeters en Daan delen die dag het podium met de jonge helden van Sir Yes Sir en Protection Patrol Pinkerton. Ook de zwoele popdeuntjes van The Happy, de rake teksten van de Nederlandse rapper Gers Pardoel en de feestmuziek van Discobaar A Moeder zullen op de Mars Main Stage weerklinken. Op de DJ-podia zullen ondertussen DJ 4T4, DB Vox en vele anderen de festivalweide tot één grote dansvloer omtoveren.

Budgetvriendelijk festival
Ondanks de stijgende kosten, blijft de ticketprijs tegenover vorig jaar ongewijzigd. De voorbije jaren was Gladiolen telkens uitverkocht, een ticket in voorverkoop halen is dus aangewezen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie:
Boekel z/n
2250 Olen

Website:
http://www.gladiolen.be

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

23/07/14

10 Days Off - Day 6: Carl Craig, Plaid (live), Truss, Axel Boman, Nosedrip
Gent - Kunstencentrum Vooruit

21/07/14

Kneistival
Knokke-Heist - Kneistival

18/07/14

Polé Polé Gent
Gent - Festivalterrein Polé Polé Gent

09/07/14

Palm Parkies
Eisden - Koninginnepark

22/07/14

Boomtown
Gent - Handelsbeurs Concertzaal

20/07/14

Gentsche Festspiele - Internationaal Kamermuziekfestival
Gent - Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde

28/06/14

Wedstrijd Crammerock in de bib
Stekene - Bib Stekene

20/07/14

Gentsche Festspiele - Gentse Vleugels in KANTL
Gent - Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde

20/07/14

Gentsche Festspiele - Gentse Vleugels in Miry
Gent - Zaal Miry

20/07/14

Gentsche Festspiele - Nightly Fevers
Gent - Zaal Miry

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven