Bursefeesten

Op zaterdag 1 juni vinden de Bursefeesten voor de 5e keer plaats op het Fort van Borsbeek. Dit gezellige festival aan de Leeuwenpoort, de voormalige toegangspoort van het fort, heeft heel wat te bieden: een kwaliteitsvolle muzikale programmatie, een volwaardige programmatie voor kinderen, lekker eten en drinken (LaChouffe!) aan heel democratische prijzen... en dat alles op een prachtige locatie.

za 01/06/13

De Bursefeesten gaan dit jaar door op zaterdag 1 juni en ontvangen weer heel wat boeiende muzikale gasten, te beginnen met Rusty Spoon. Deze jonge groep kreeg al complimenten van Triggerfinger; meer zelfs: Triggerfinger-bassist Mr. Paul heeft reeds voorgesteld om hun volgende plaat te produceren, dus dat wordt zeker en vast werk om naar uit te kijken! Bij ons kan je ze alvast aan het werk zien.
Voor het intieme moment zorgt Nelly Ann, een singer-songwriter met een beklijvende stem, geflankeerd door twee muzikanten.
Daarna komen The wOOdy’s uit Schilde het publiek opwarmen met hun strakke bluesrock.
Tussendoor speelt er ook een jong Borsbeeks groepje op het binnenpodium, die reageerden op onze oproep voor het vrij podium. De Juste Moment speelde tot hiertoe vooral op straat.
De eerste hoofdact van de avond is Le Trio Perdu, drie topmuzikanten op viool, gitaar en contrabas die een mengeling tussen folk, swing-jazz en klezmer brengen zoals niemand het hen zal nadoen.
La Malquerida is de andere hoofdact: deze latino’s zullen er met hun opzwepende Mexicaanse muziek voor zorgen dat niemand nog stil op zijn plaats blijft staan, zodat het feestje achteraf kan beginnen met DJ Sander en DJ Tournesol.

Voor de kinderen staan ook verschillende acts op het programma, te beginnen met een percussieworkshop, met vervolgens vertellingen gebracht door Tom Van Outryve, om af te sluiten met de Vurige Wetenschapsshow van Patrick, die het jonge publiek aan de hand van proefjes en demonstraties op een ludieke manier heel wat bijleert over wetenschappen.

De Bursefeesten willen een gastvrij, gezellig en ongedwongen festival zijn, waar iedereen welkom is. Om dat laatste kracht bij te zetten, is er sinds twee jaar een volwaardige programmatie voor de kinderen, die doorgaat in het lokaal binnen in de Leeuwenpoort. Bovendien is de toegang tot het festival volledig gratis. Een andere constante is dat festivaleten en –drinken iets mag zijn om echt van te genieten, en dat aan zeer schappelijke prijzen. Zo serveren wij onze drank in glazen en onze soep in porseleinen kommen, en al het eten wordt de dag zelf bereid. Bovendien serveren we het publiek graag een lekker streekbiertje zoals LaChouffe. Ten slotte neemt de muziek uiteraard een heel belangrijke plaats in op het festival. De muzikanten die bij ons op het podium staan, zijn geen grote en bekende namen, maar leveren wel stuk voor stuk heel kwaliteitsvolle acts af. Ook onze affiche is elk jaar het werk van een andere kunstenaar die, naast de noodzakelijke vermeldingen, carte blanche krijgt voor het ontwerp.

Elk jaar krijgt een andere kunstenaar carte blanche om onze affiche te ontwerpen, en dit jaar viel die eer te beurt aan de jonge Amerikaanse Jenna Penielle Lyons uit Idaho. De inspiratie voor de kleuren die ze gebruikt, haalt ze uit de verschillende landschappen in het westen van de Verenigde Staten waar ze is opgegroeid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Locatie:
Vliegveldweg 1
2150 Borsbeek

Website:
http://www.bursefeesten.be

Trending: nu populair op Festivalitis.be

Het weer op de festivals

Binnenkort op de wei

23/11/14

POP UP TUBA
Deurne - Turnhoutsebaan Deurne

19/12/14

Fête d'hiver
Oostende - CC de Grote Post

19/12/14

Mist Festival
Opwijk - Nijdrop

19/12/14

BimFest XIII
Antwerpen 2 - Zappa

20/12/14

Beter Als
Lommel - Cultuurcentrum De Adelberg

20/12/14

christmas rock
Zutendaal - kantine Zutendaal VV

21/12/14

Ghent for Music - met Modern Art / Gloria Boateng / Froze & Raab
Gent - De Centrale

27/12/14

Kerstfeest voor alleenstaanden, zieken en bejaarden
Koekelare - Cultuurzaal De Balluchon

30/12/14

Live in Hasselt 2015
Hasselt - Hasselt Centrum

10/01/15

& De Post
Lommel - Cultuurcentrum De Adelberg

Partnerfestivals

Jouw aanraders

De website van Humo maakt gebruik van cookies.   Meer info   Deze melding niet meer weergeven