Nymphomaniac Volume 2

, door ()

nymphomaniac

We gaan het kort houden: alles wat we over ‘Nymphomaniac’ kwijt wilden, hebben we immers al gezegd in ons episteltje over ‘Volume 1’ (zie humo.be). Alleen dit nog: kon je ‘Volume 1’ (behalve briljant, poëtisch en hypnotiserend) nog enigszins grappig en speels noemen, dan is ‘Volume 2’ (behalve briljant, poëtisch en hypnotiserend) een stuk donkerder, beschouwender, bedachtzamer.

Nu dalen we pas écht af in de krochten van Joe’s verdorven geest. Opvallend: hoewel je tijdens de spankingsessies met de fantastische Jamie Bell een speld in de zaal kunt horen vallen (zoals een snookerspeler het patroon van de ballen in ogenschouw neemt, zo monstert hij Joe’s kont), zijn het toch vooral de dialogen tussen Joe en Seligman die het diepst snijden ‘We kijken op naar diegenen die het goed kunnen zeggen, maar de foute intenties hebben, en we bespotten diegenen die het niet goed kunnen zeggen, maar de goede intenties hebben’: verdomme, ja!

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan