Kingsman: The Secret Service

, door ()

Kingsman

Voor deze zalige actieprent van de maker van ‘Kick-Ass’ en ‘X-Men: First Class’ bestaat slechts één woord – het staat hierboven met een uitroepteken erachter. Kort en bondig: Samuel L. Jackson speelt een megalomane, lispelende booswicht die bij zijn Big Mac een Château Lafite Rothschild drinkt, Mark Hamill doet mee, de actie knettert als pinkstervuur, de grote ‘Activeer de implantaten!’-climax is om je te bescheuren, en als kers op de taart ademt de film een oprechte liefde uit voor de Britse spionagefilms en -series van vroeger – de oude Bondfilms, ‘The Avengers’, ‘The Man From U.N.C.L.E.’.

En geef toe: om Colin Firth – dat toonbeeld van gesofistikeerde Britse klasse; de ultieme belichaming van smachtend verlangen – op zijn eentje een honderdtal tegenstanders te zien neerknallen, doorboren en doodkloppen, is een tafereel dat u voor geen geld ter wereld wilt missen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan