Dossier K.

, door ()

6163_catalogue_10582_detail.jpg

Tijdens de schietpartij in hotel Miami bijvoorbeeld dachten wij handenwringend: 'Waar is de opbouw, waar is de suspense? En ware het niet doeltreffender geweest om die goedkoop klinkende spanningsmuziek te vervangen door een dreigende stilte?' Op zulke momenten merk je dat Jan Verheyen niet over de klasse, het raffinement en de durf beschikte om van 'Dossier K.' de Vlaamse 'Eastern Promises' te maken.

Maar soit: de digitale arend uit de openingsscène verdient een pluim, Jappe Claes munt uit als de koele procureur Bracke, en Koen De Bouw is weer erg goed - vooral in de scènes waarin de granieten huidlaag van Eric Vincke barstjes begint te vertonen (het koffiezetapparaatmoment!). O ja: het Antwerps van de Albanese killer klinkt een beetje als West-Vlaams. Oeps, spoiler!

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan