Soeur Sourire

, door ()

5844_catalogue_9709_detail.jpg

Alleen krijgt u dat laatste allemaal niet te zien: Stijn Coninx vond namelijk dat hij het recht had om de zuster 'sympathieker' te maken, zodat het publiek zich 'beter in haar kon inleven'. Het beeld dat u van Soeur Sourire te zien krijgt, dat van een onschuldig meisje dat in de pekel raakt door toedoen van hebzuchtige platenbonzen en managers, klopt dus níét met de werkelijkheid (kenschetsend voor de extreem hagiografische invalshoek van de cineast is het wel erg feestelijke zelfmoordmoment, waarbij de Temesta's en Depronals als kleurrijke confettisnippers door de lucht wervelen). Wij vinden die aanpak een beetje laf, maar ach, het zal de aard van het beestje zijn: laat Coninx 'Taxi Driver' verfilmen, en Travis Bickle komt tevoorschijn als een toffe peer.

'Soeur Sourire' is, in alle opzichten, cinema uit de tijd van de baronnen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan