Captain America: Civil War

, door ()

vrijbeeld

Van de duistere DC Comics-wereld van Batman en Superman, springen we deze week naar het meer olijke Marvel-universum van Captain America, Iron Man, Black Widow en de andere Avengers. De gelijkenissen tussen beide films zijn frappant: ontstond er in ‘Batman v Superman’ een breuk tussen Superman en Batman, dan ontstaat er in ‘Captain America: Civil War’ een schisma tussen Captain America en Iron Man.

Die laatste, zich schuldig voelend over de honderden onschuldigen die op het eind van ‘Avengers: Age of Ultron’ zijn gestorven, gaat akkoord met Secretary of State Ross (William Hurt) om het team vanaf nu onder de supervisie van de Verenigde Naties te laten opereren. Tot groot ongenoegen van de Cap, die van oordeel is dat de Avengers zich niet door de politici mogen laten muilkorven – het begin van een bittere vete tussen de twee superhelden.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan