Brak

, door ()

brak vrijbeeld

Hulde aan de makers van ‘Brak’ omdat ze het hebben aangedurfd om een Vlaamse fictiefilm over de vluchtelingencrisis te maken: ze brengen tenminste eens iets anders dan de dwangmatige kolder die het gros van de Vlaamse producties kenmerkt. Alleen draait ‘Brak’ – gebaseerd op een stuk proza van Elvis Peeters – de rollen om: deze keer zijn het niet de Afrikanen maar wij, blanke westerlingen, die de migratiestroom vormen. Ondanks het zichtbaar kleine budget zagen we enkele ijzersterke shots, zoals de stoet van vluchtelingen die als in een bevreemdende sciencefictionfilm door de straten van een vervallen dorp trekt. Beetje jammer wel dat de makers het nodig vonden om hun film in de tweede helft toe te spitsen op een nogal mager plotje (iets met een boot naar het noorden en een verraderlijke figuur). Als de regisseur op die licht apocalyptische atmosfeer uit het begin was blijven vertrouwen, en dat plotje had losgelaten, dan hadden we wellicht een sterkere film gezien.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan