The Big Sick

, door ()

TRAGIKOMEDIE Een fijne aanwinst voor het romcomgenre, én nog waargebeurd ook, deze ‘The Big Sick’. De ontmoeting tussen Emily (Zoe Kazan) en Kumail (de hilarische stand-upkomiek Kumail Nanjiani) vonkt als een brandende lont, we hoorden een geweldige 9/11-grap, en de film schuwt de gênante details niet: hoe vertel je je kersverse lief na de eerste vrijpartij dat je dringend moet kakken? Wanneer Emily een mysterieuze ziekte oploopt, verschuift de aandacht bijna helemaal naar de ontroerende dynamiek tussen Kumail en Emily’s naar Chicago afgezakte ouders (schitterend gespeeld door Holly Hunter en Ray Romano): een gewaagde maar enorm clevere zet. De film doet er wel wat lang over om tot de (overigens prachtige) eindscène te komen: een steeds terugkerend euvel van de films van Judd Apatow, die ‘The Big Sick’ produceerde. Maar in de eindafrekening toont deze prent heel mooi dat het zowel een droom als een nachtmerrie kan zijn om verschrikkelijk veel van iemand te houden.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan