Elvis & Nixon

, door ()

KOMEDIE Dankzij ‘Elvis & Nixon’ bent u er zelf bij wanneer de rock-’n-roller – zonnebril, zijden sjaaltje – en de president elkaar op 21 december 1971 ontmoeten in de Oval Office van het Witte Huis. Waarschuwing: die ontmoeting heeft écht plaatsgevonden, zie de iconische foto van de handdruk die ze elkaar achteraf gaven, maar het relaas dat de filmmakers u hier serveren, is een fantasietje. Echt inventief wordt het scenario nooit – uiteráárd loopt Elvis op de luchthaven twee Elvis-nabootsers tegen het lijf die hem vertellen dat-ie op de imitatorenwedstrijd een goeie tweede zou zijn – maar het onwezenlijke van de hele situatie toverde niettemin een continue grijns op onze smoel. Zelfs wanneer Shannon & Spacey in een niemendalletje als ‘Elvis & Nixon’ staan te acteren, is het een plezier om hen bezig te zien, en wanneer Elvis tijdens z’n spiegelmonoloog heel even in z’n droefgeestige ziel laat kijken, zult u in de zaal een zijden sjaaltje kunnen horen vallen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan