Vele hemels boven de zevende

, door ()

vele hemels boven de zevende 1200

Onze gok is dat de fans van Griet Op de Beeck zich wel zullen kunnen vinden in deze verfilming. Amoureuze opdoffers, onverwerkte trauma’s, oude familiegeheimen: wie z’n hand in deze grabbelton vol emotioneel zaagsel steekt, heeft altijd prijs (uw dienaar herkende zich met name in die griet die na een tegenslag troost zoekt in twee berenpoten en een frikandel speciaal). 

En terwijl Spinvis met zijn piano-aanslagen voor een extra emotionele onderlaag zorgt, doen de acteurs hard hun best om de dialogen (‘Iets dat in de weg zit, kunt ge veranderen’) een snuifje waarachtigheid mee te geven. Merkwaardig: er kan in ‘Vele hemels’ niet naar een fles of een telefoon worden gegrepen zonder dat de slowmotionknop wordt ingedrukt, en verder valt echt niet onder de mat te vegen hoe inspiratieloos sommige taferelen werden vormgegeven.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan