Mute

, door ()

En de carrière van Duncan Jones – nog altijd de zoon van David Bowie – begon nog zo veelbelovend! In 2009 maakte hij samen met Sam Rockwell ‘Moon’. Oók een sf-film met een titel van vier letters die begint met de ‘M’, maar wel een véél betere: het was een minimalistisch, contemplatief, intelligent verteld verhaal dat Jones een enkeltje richting Hollywood opleverde, waar hij de opwindende time loop-thriller ‘Source Code’ mocht maken met Jake Gyllenhaal.

Maar daarna ging het mis. Op privévlak ging hij door een donkere periode – zijn echtgenote kreeg kanker en zijn vader ging dood – en professioneel beet hij zich stuk op zijn ultragrootse, megaslechte verfilming van de videogame ‘Warcraft’. ‘Mute’ moest zijn kans op eerherstel zijn, een poging om zijn reputatie van topregisseur – zo iemand die al eens een ‘Star Wars’-film krijgt toegeschoven – te herstellen. Maar dat pakt nu dus anders uit: het begint er hoe langer hoe meer op te lijken dat zijn eerste prenten toevalstreffers waren, en dat Duncan Jones het kwijt is.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan