Red Sparrow

, door ()

1200

Een fijne verrassing, deze ‘Red Sparrow’. Neen, Jennifer Lawrence ontpopt zich in deze koudeoorlogsthriller níét tot een kinetische actieheldin à la Charlize Theron in ‘Atomic Blonde’. ‘Red Sparrow’ moet het namelijk niet hebben van de actie, maar van verraderlijke verleidingsspelletjes, puike dialogen (‘De Koude Oorlog is niet voorbij, maar is in duizend stukjes uit elkaar gevallen!’) én van een verrassend kinky atmosfeer. Om Jen – en vil ons nu alsjeblief niet levend, beste feministes – in dat kunstig uitgesneden badpakje door dat zwembad te zien struinen: OMG! Geweldige Vlaamse inbreng ook: Schoenaerts is prima als Jens manipulatieve nonkel, en de oogstrelende fotografie is van de Kempenaar Jo Willems. Sommige beelden zullen we niet snel vergeten, zoals dat bloed dat we – in een moordscène waarin sensualiteit en gore in elkaar overvloeien – op een bepaald moment op Jens roomwitte boezem zien spetteren. En dan hebben we het nog niet gehad over de huidpeller!

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan