The Avengers

, door ()

avengers

De fanboys onder u weten ongetwijfeld dat het avontuur van ‘The Avengers’ eigenlijk al begon in 2008: in een korte scène die achter de eindgeneriek van de eerste ‘Iron Man’-film verborgen zat, kreeg superheld-playboy Tony Stark (Robert Downey Jr.) in zijn laboratorium het bezoek van S.H.I.E.L.D.-directeur Nick Fury (Samuel L. Jackson), die vervolgens de historische woorden ‘I’m here to talk about the Avenger Initiative’ uitsprak. Nu is het dus eindelijk zover, en we zweren het op de hamer van Thor: het resultaat rockt als de beesten.

Iron Man, de Hulk, Thor en Captain America in één film: op het eerste gehoor klinkt het als een gimmick, een zwakke poging van de Hollywoodstudio’s om de beproefde superheldenformule nog wat meer uit te melken, maar ‘The Avengers’ grijpt terug naar een eerbiedwaardige comic book-traditie die begon in de vroege jaren zestig, toen de tekenaars van DC Comics op het idee kwamen om verschillende superhelden – met name Superman, Batman en Wonder Woman - in één team samen te brengen.

Dit artikel volledig gratis lezen?

Humo's tv-tips in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan