Het logboek: Sioen op tournee in Zuid-Korea (dag 2)

, door (sioen)

mok sa dong

Dagboek Sioel, deel 2

Vandaag begint de promotour in Korea. Emile (violist) en Guy (manager) zijn zonet geland om mij een weekje te vervoegen. Veel tijd is er niet om hun jetlag te verteren want vandaag zijn we uitgenodigd voor het radioprogramma 'Music Camp' op MBC FM, met de legendarische Koreaanse muzikant/dj Bae Chul-Soo.

Al snel blijkt dat we niet zomaar in een programma terecht gekomen zijn: een vleugelpiano in de studio, de beste Neumann-micro's, een schitterende sound engineer en veel Koreaanse assistenten die staan te springen om ons op onze wenken te bedienen. Het interview (met 5 nummers 'live') duurt een uur en alles wordt zorgvuldig door een tolk vertaald. Bae Chul-Soo is vooral geïnteresseerd in de 'melancholie', 'moods' en 'emoties'. Hij vraagt zelfs of ik 'single' ben want dat willen de fans weten... Na de opnames krijgen we te horen dat er ongeveer twee miljoen mensen naar dit programma luisterden. Indrukwekkend!

Na het interview rijden we van het Media Centre van Seoul naar de wijk Itaewon, waar we, samen met het BKBF (de Belgian Korean Business Federation) en de Belgische ambassade, een optreden organiseerden voor de Belgen in Seoul. Grappig is dat ook mijn burgemeester Daniël Termont er bij zal zijn. Hij is momenteel in Korea om de opstart van een campus van de Universiteit Gent in Incheon, nabij Seoul, te ondersteunen, en liet weten dat hij afzakt voor het optreden. Gent represent! Het wordt een fijne avond...

Morgen 5 interviews (3 radio's en 2 magazines) met 2 live-sessies... Korea, I'm ready to love you like I do!

Groet,

Sioen

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan