De bezetting van het Beursplein: ondertussen in Brussel

, door (rw)

beurs

Woedend vanwege het gebrek aan groen, de verstikkende overmacht van auto's in Brussel, de botte weigering van de Brusselse politiek om van de stad een aantrekkelijke woon- en leefplek te maken. In één adem riep hij de Twitter- en Facebookgeneratie op tot een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid: een goeie, ouderwetse sit-in op een drukke verkeersader.

Zijn oproep viel niet in dovemansoren: een week later hebben al meer dan tweeduizend Brusselaars zich aangemeld voor een ongeautoriseerde picknick op het Beursplein - het begin van een bescheiden Brusselse Lente, hoopt de anonieme organisatie achter het evenement.

Philippe Van Parijs «Ik was onlangs nog in Palermo, Haarlem, Antwerpen, Gent: zeer verscheiden steden, maar er wordt wél overal wat aan de ruimtelijke ordening gedaan. Terwijl: in Brussel is het zo weinig, zo bescheiden en zo tráág.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan