Liefde en lust op leeftijd: ouderlingen luchten hun hart

, door (hvt)

seks

Begeleidster Christine kruipt achter de draaitafel voor een gepast achtergronddeuntje.

'Sea, Sex and Sun' van Serge Gainsbourg wordt op goedkeurend hoofdwiegen onthaald. Dan schalt Lilly Allen door de boxen: 'Fuck you, fuck you very very mu-hu-hu-hu-huch...' Met een snelheid die je niet meteen associeert met de jaren op hun teller, schuiven Mia en Linda de stoelen aan de kant: de armen gaan in de lucht, de sjaaltjes worden losgeknoopt en de kunstheupen krijgen het zwaar te verduren. Het f-woord stoort de dames niet in het minst. Ik waag me op de dansvloer.

Over de liefde wil Mia (92) wel praten, want ze mist haar Bill nog elke dag. Hij was een Britse tommy, die ze had leren kennen na de bevrijding. Achtenvijftig jaar lang waren ze gelukkig getrouwd, tot Mia hem op een ochtend niet naast haar in bed aantrof, maar beneden in z'n zetel, niet in staat te bewegen.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan