Op reis met Humo: Urban explorers op ruïnejacht

, door (tw)

Blijven achter: een onbemande receptie, lege kamers, uitgestorven gangen. En herinneringen, véél herinneringen.

't Moet niet altijd Manneken Pis of het Atomium zijn, alleen: tal van toeristische trekpleisters vind je niet terug in de Lonely Planet. Neem nu kerken, fabrieken, mortuaria, sanatoria, theaters en bioscopen die massaal leeg komen te staan - o genadeloze moderne tijd. Duizenden gebouwen wachten stilletjes op hun herbestemming, of in het ergste geval: op de sloophamer. En intussen vreet roest aan het ijzerwerk, bladdert de verf van de muren en nestelt onkruid zich tussen de voegen. Zó hebben Alexander Dumarey en Roel van Sabben het het liefst: ze dringen die gebouwen binnen en fotograferen het verval dat ze aantreffen. Urban exploration heet hun hobby, urbex voor de vrienden: een knoert van een hype die en masse professionele en minder professionele fotografen aantrekt.

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan