Humo sprak met Annemie Turtelboom

, door (ego)

annemie

Maar hoewel ook de nationale peilingen dramatisch zijn voor haar partij, plooit de minister van Justitie niet: 'Noem mij ouderwets, maar politiek gaat voor mij over realisaties, niet over twee haantjes die burgemeester willen worden.'

Ik heb het ook maar van horen zeggen, maar héél, héél lang geleden – zo rond de voorlaatste eeuwwisseling – was Antwerpen een donkerblauwe stad. Ja, het moet één van de betere verhalen voor het slapengaan zijn, ten huize van De Croo & co, want toentertijd en maar liefst vijftig jaar lang was de Antwerpse burgervader van blauwe makelij, met illustere figuren als Leopold De Wael, Jan Van Rijswijck en Jan De Vos.

Pour la petite histoire, die laatste deed in 1921, op zijn zevenenzevigste, voorgoed het blauwe licht uit op 't Schoon Verdiep.

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan