Dossier gsm-masten en gezondheid

13374_gsm.jpg

Gsm-antennes en gsm-telefoons geven gepulste elektromagnetische straling af: microgolven die, volgens onafhankelijke wetenschappers over heel de wereld, diverse gezondheidsproblemen veroorzaken, van hoofdpijn, duizeligheid en lichte misselijkheid tot ernstige ziekten als leukemie. Een steeds breder wordende beweging van artsen en onderzoekers uit diverse landen waarschuwt tegen dat 'microgolvensyndroom' en roept het Europees Parlement op de ongebreidelde ontwikkeling van de gsm-technologie te stoppen. 'Wij zien de laatste jaren te veel chronisch zieke mensen in de buurt van gsm-masten,' zegt Cornelia Waldmann, een Duitse arts die zeer actief is binnen de Europese artsenbeweging. 'Er zijn echte clusters van ziekten in die buurten. Het verband met de straling is voor ons duidelijk. We kunnen zelfs al spreken van een noodtoestand.'

'Regeringen verzwijgen cruciale informatie, ook hier bij ons,' aldus industrieel ingenieur Jean Delcoigne van Teslabel, een Brusselse vzw die zich verzet tegen de lakse stralingsnormen en de wildgroei van masten in ons land.

Meer in Humo 3423

Humo 3423 11/04/2006

Dit artikel verscheen in:

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan