Led Zeppelin: Dazed and confused

13488_ledzeppelinboek.jpg

Over hun muziek zult u uit onze mond geen onvertogen woord horen - zie ook de cd-rubriek - maar natuurlijk waren de heren van Led Zeppelin in hun tijd gemeen tuig. De legendarische NME-journalist Nick Kent maakte bijvoorbeeld ooit mee hoe drummer John Bonham en de ronduit sadistische opper-roadie Richard Cole voor de lol een onschuldige man tot bloedens toe aftuigden en de stakker daarna met gebroken ribben en half-bewusteloos achterlieten, evenwel niet zonder hem met bankbiljetten te hebben bestrooid, 'als dank voor het verzetje dat hij hen had bezorgd'.

Tien verhalen over Led Zep-excessen, gelicht uit de aanbevolen 'Rough Guide to Led Zeppelin, the Essential Led Zeppelin Companion' van Nigel Williamson (info: wwww.roughguides.com), nu te koop in de betere boekhandel: alles wat u over Led Zeppelin wilde weten maar bij leven en welzijn niet aan Grant, Bonham of Cole durfde te vragen.

 

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan