Twee ideologen zo blauw: Karel De Gucht en Patrick Dewael (Open VLD), het dubbelinterview

13646_deguchtdewael220.jpg

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (53) heeft een probleempje: het verluchtingssysteem van zijn kabinet laat het afweten, precies op de dag dat hij twee geheel vernieuwde Humo-redacteuren ontvangt voor een dubbelinterview met zijn collega van Binnenlandse Zaken, vicepremier Patrick Dewael (52). In het kantoor van de minister hangt een penetrante rioolgeur. 'Het putteke,' sakkert De Gucht zichtbaar misnoegd, en hij laat een kabinetsmedewerkster met een spuitbus Fébrèze aanrukken. Waarop Dewael pesterig opmerkt: 'We kunnen misschien naar mijn kantoor verhuizen? Dat is bovendien ook een stijlvolle omgeving.' De Gucht, onverstoorbaar: 'Op dit moment wordt in een vleugel  van het Egmontpaleis een nieuw kabinet gerenoveerd. Binnen een jaar is dat klaar. Als de regeringsonderhandelingen lang genoeg aanslepen, kan ikdáár misschien intrekken.'
HUMO Zou de Wetstraat 16 niet nog geschikter zijn? Volgens Frank Vandenbroucke wordt u toch de échte premier van de regering-Leterme.

Karel De Gucht «Ach, sommige Vlaamse socialisten lopen gewoon geprikkeld rond omdat ze er in de volgende regering niet bij zullen zijn. Dat hadden ze duidelijk niet verwacht. Lees de recente interviews met Johan Vande Lanotte: de frustratie druipt ervan af. Onlangs zei hij bijvoorbeeld dat Patrick en ik als enige doel hebben om Guy Verhofstadt buiten te werken.»

HUMO Tiens, klopt dat dan niet?

Om dit Humo-artikel verder te kunnen lezen,
heeft u een abonnement nodig:

Humo.be-updates in je Facebook-nieuwsfeed?

U bent wellicht ook hierin geïnteresseerd:

De Persgroep Publishing heeft haar Privacy– en cookieverklaring aangepast.
Wij gebruiken jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de Diensten van MEDIALAAN Groep/De Persgroep Publishing te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren.
Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste Privacy– en cookieverklaring gelezen te hebben.

Verdergaan